facebook instagram pinterest

Placuszki bananowo-kokosowe (bez glutenu, paleo)

Placuszki bananowo-kokosowe (bez glutenu, paleo)

Nie będę ukrywać ze połącznie banana i kokosa jest jednym z moich ulubionych zestawień na słodko, zresztą znajdziecie je również w innych moich śniadaniowych przepisach. Dzisiaj przedstawiam Wam kolejną propozycję bananowo-kokosową, pyszne i sycące śniadaniowe placuszki.

 

Przepis na placuszki bananowo-kokosowe
(bezglutenowe, paleo, bez cukru):

porcja: 6 -8 szt.     czas: 15 min.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • szczypta soli
  • olej kokosowy do smażenia

 

Przygotowanie:

Banany i jajka i szczyptę soli miksujemy na gładka masę. Dodajemy stopniowo mąkę i mieszamy. Smażymy z dwóch stron małe i niezbyt grube placuszki na złocisty kolor (przewracamy ostroznie, najlepiej używając szerokiej łopatki). Przed smażeniem kolejnych porcji rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni.

Podajemy solo lub z ulubionymi dodatkami. Smakują dobrze zarówno na zimno jak i na ciepło 🙂 Smacznego!

 

 

(Visited 200 times, 1 visits today)


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *